Varför får du ont i ryggen? Ischias och andra problem

Vi känner alla till ryggsmärtor. Detta kan ofta bero på ryggbelastning, överbelastning eller problem med ischias. Men vad är ischias egentligen?

 

Ischiasnerven är den längsta och bredaste nerven i människokroppen. Den börjar i ländryggen och löper ner längs baksidan av varje ben. Ischiasnerven styr många muskler i benen och ger känsel till fötterna.

 

Ischias är ett tillstånd som kan orsaka smärta, stickningar eller domningar i benet. Smärtan orsakas ofta av tryck på ischiasnerven. Detta kan inträffa när ryggraden är ur balans eller när en disk i ryggraden brister eller glider ur led. Aktiviteter som att springa, hoppa eller sitta länge kan också sätta tryck på ischiasnerven och orsaka smärta.

 

Om du har ischiassmärta kan du behöva träffa en kiropraktor för behandling. Kiropraktisk vård kan hjälpa till att återjustera ryggraden och lindra trycket på ischiasnerven. Dessutom kan kiropraktorer erbjuda övningar och sträckningar för att lindra smärta och förbättra flexibiliteten.

 

När du behöver hitta en kiropraktor

När du behöver hitta en professionell person för en specifik uppgift är det ofta en bra idé att fråga runt efter rekommendationer. Om du behöver hitta en kiropraktor i Stockholm kan du till exempel söka på nätet eller fråga vänner och bekanta om de känner till en bra kiropraktor. Detta kan vara ett effektivt sätt att hitta en välrenommerad yrkesman som kan tillhandahålla de tjänster du behöver. Dessutom är det ofta lättare att få en ärlig bedömning av en yrkesutövares förmåga när du hör om dem från någon du litar på.

Så om du letar efter en högkvalitativ kiropraktor i Stockholm är det värt att ta sig tid att fråga runt efter rekommendationer, så du är säker på att hitta den bästa kiropraktor Stockholm. Du kan också be din läkare om hjälp med att välja ett bra ställe för behandling, och du kan även få bidrag för behandlingarna om du pratar med läkaren först.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *